Vattenkokare

Tealicious Tekokare Teautomat Tea Maker | Volym: 1 liter | 1100 - 1300 watt | bryggningstid: 2 till 16 minuter | 2-karaff-system | varmhållningsfunktion: 30 minuter | automatisk avstängning
Tealicious Helautomatisk tekokare
662,99 kr
Klarstein Hot spring hetvatten dispenser 2,8l rostfritt stål- vattentank silver
Hot Spring hetvatten dispenser
510,99 kr
Garcon Vattenkokare | effekt: 1800 - 2000 watt | kapacitet: 1 liter | varmhållningsfunktion  för upp till 95 °C | exakt temperaturinställning från 40 °C - 100 °C | svanhals | rostfritt stål
Garcon Vattenkokare 1l vattenkokare Silver Metallic
703,99 kr
Klarstein Hot Spring varmvattendispenser 5l rostfritt stål-vattentank 45-95 °C svart
Hot Spring Plus varmvattendispenser varmvattenfördelare Svart
1.503,99 kr
Klarstein Ostfriese Vattenkokare 2-in-1 Tekokare 1,7L 2200Wl LED Rostfritt Stål Glas
Ostfriese - Teekokare Silver Metallic vattenkokare
703,99 kr
Garcon Vattenkokare | effekt: 1800 - 2000 watt | kapacitet: 1 liter | varmhållningsfunktion  för upp till 95 °C | exakt temperaturinställning från 40 °C - 100 °C | svanhals | rostfritt stål
Garcon Vattenkokare 1l vattenkokare Svart
675,99 kr
Klarstein Hot Spring varmvattendispenser 5l rostfritt stål-vattentank 45-95 °C vit
Hot Spring Plus varmvattendispenser varmvattenfördelare Vit
1.627,99 kr

Innehållsförteckning


Vattenkokare - ett måste i varje hushåll

Vattenkokare är en ytterst praktisk uppfinning. Den värmer upp vatten för kastrull, te eller värmeflaska på nolltid. Inte att undra på att vattenkokaren finns med till husbehov i varje hushåll. du måste bara välja din design, det måste vara en vattenkokare retro eller en liten vattenkokare.

Hur funkar en tekokare?

Moderna tekokare är ihopmonterade av olika delar. De flesta apparater har en separat uppvärmningsbar bottenplatta med sladd till närmsta eluttag. Tekokare varierar helt beroende på material och volym. En sak har de gemensamt: för att kunna värma upp vattnet måste vattenkokaren ställas på bottenplattan och kopplas på. Äldre tekokare har för det mesta en öppen värmespiral, som är monterad på vattenbehållarens botten och fungerar som en klassisk doppvärmare.

De nya tekokare har däremot värmeelementet gömda i botten. Det finns en temperaturkännare som fungerar som momentkontakt och som automatiskt kopplar ifrån apparaten. Denna temperaturkännare värms upp när vattnet avdunstar och avbryter kokprocessen så fort som önskad temperatur uppnåtts. Detta fungerar endast när vattenkokarens lock är stängt och vattenångan inte kan avdunsta.

Vad bör jag ta hänsyn till när jag köper en vattenkokare?

Man bör ta hänsyn till olika aspekter när man köper en vattenkokare.Vattenbehållarens material spelar exempelvis en stor roll. Om apparaten är tillverkad av plast är vattenkokaren billig och värmer inte upp så effektivt. Risken att bränna sig är ytterst liten. Vattenkokare av rostfritt stål utmärker sig genom den snabba uppvärmningen av vattnet. Den blir utan isolering mycket het. Vattenkokare av glas är lätta att rengöra och är därmed mycket hygieniska. I gengäld är brottrisken större.

Den som vill köpa en vattenkokare kan välja mellan olika volym och värmeeffekt. Högpresterande apparater arbetar mycket snabbt och värmer upp vattnet på mindre än en minut. I ett vanligt hushåll är en vattenkokare med 2 liter mycket praktisk. Stora hushåll profiterar på att köpa vattenkokare i XXL-storlek. En liten vattenkokare har en volym på en liter och är mycket kompakt byggd. På grund av detta är det bekvämt att ta med en minivattenkokare på resande fot. Man kan t.o.m. ansluta resevattenkokare (med 12 Volt nätspänning) till cigarettändaren i bilen. Den som inte vill att vattnet ska koka bör skaffa sig en vattenkokare med temperaturjustering. Här kan man direkt ställa in önskad temperatur.

Hur rengör man en vattenkokare?

Vattenkokaren bör rengöras regelbundet. I dess inre avsätter sig kalk. Detta kan påverka vattnets smak och leder till en oönskad isolering, vilket innebär ett större energibehov. För att avkalka apparaten kan man förutom kalktabletter även använda sig av olika huskurer. Man gnider in vattenkokarens inre väggar med en halv citron och droppar lite citronsaft på behållarens botten. Häll i vatten och koka upp allt. Detta hjälper om kalkavlagringar är få. Mer effektivt är en blandning av några milliliter ättiksprit med vatten. Det är ytterst viktigt att noga skölja ur vattenkokaren med rinnande vatten efteråt.

Du hitta de bästa vattenkokaren på Klarstein, om du vill ha en vattenkokare retro, vattenkokare av glas eller en liten vattenkokare.

Sidans topp