Innehållsförteckning


Kaffemaskin för alla behov

Kaffe är en av den mest omtyckta drycken i Sverige. Gångna tiders droppande kaffefilter är sedan länge förbi. Moderna kaffemaskiner lagar exakt till den kaffesort, som man helst vill ha. Det finns starkt filtrerad kaffe gjord på bönor, en krämig espresso, en italiensk cappuccino och latte eller fransk café au lait att välja på. Det är en den perfekta coffee maker för varje smak. Generellt kan man dela in kaffemaskiner i tre huvudgrupper.

Den klassiska varianten är filter kaffekokare. Hett vatten rinner genom ett engångspappersfilter och en metalltratt. Kaffet kan köpas färdigmalet. Alternativt finns det kaffemaskiner, där kaffebönorna mals i en kaffekvarn.

I en espressomaskin bryggs kaffet genom att köra varmt vatten under högt tryck genom finmalet kaffepulver. Till standardutrustningen hör en mjölkskummare. Tack vare espressomaskin finns också möjligheten att brygga en mängd olika kaffedrycker.

Den mest bekväma är den helautomatiska kaffemaskinen. Här finns en integrerad kaffekvarn och den brygger kaffe från färska och malade bönor. Tryck på knappen så bryggs kaffe genast. Förr fanns helautomatiska kaffemaskiner endast inom gastronomin pga av det höga priset. Numera är den ganska billig och lämpar sig utmärkt för privata hushåll. Den formsköna sifonmaskinen är genuin med tanke på tillredningssätt och sitt yttre.

Vad bör jag ta hänsyn till när jag köper en kaffemaskin?

Kaffemaskinen har ofta en speciell betydelse i hushållet. Den används varje morgon och används mest av alla hushållsapparater. Man bör noga iaktta att den snygga kaffekokarens egenskaper innefattar användarvänlighet. Den helautomatiska kaffemaskinen har både filterfunktion och tryckfunktion och är perfekt för morgonkaffet. Det lönar sig att kunna hantera kaffemaskinen lätt. Det finns olika kriterier: man kan själv brygga kaffet eller låta maskinen brygga automatiskt. Även hastigheten med vilken kaffet ska bryggas har stor betydelse. Tryckstyrkan ansvarar för hastigheten.

Filterfunktion och helautomatiska apparater

Om du vill köpa en kaffemaskin bör du ta hänsyn till alla detaljer som underlättar komfort. Det är viktigt att kunna ställa in malningsgraden och nivåerna av kaffestyrka. Timern gör det möjligt att känna den typiska doften av malet kaffe. En enkel och praktisk konstruktion underlättar rengöringen. Även en billig helautomatisk kaffemaskin kan ha alla fördelar som förutsätter att man kan njuta av morgonkaffet. Kaffets smak från espressomaskinen står och faller med effekten och motsvarande tryck från vattenångan. En speciell teknik och attraktivt yttre gläder användaren.

Kaffebryggare för filterkaffe

Urvalet bland kaffebryggare är stort. De har antingen filterhållare eller permanentfilter, där inga filter behövs. Särskilt när det finns flera kaffesugna personer i ett hushåll underlättar det när kaffesmaskinen har stor volym och varmhållningsteknik med inbyggd koppvärmare som garanterar att kaffet kan åtnjutas när som helst. Speciella kaffetyper som bryggs t.ex. i Craft Coffee kaffebryggare och Drop sifonmaskin med textilfilter är läckra och dessutom snygga.

Kapslar, pads och tillbehör

Det finns även modeller med vanliga kapslar. Utöka urvalet på filterkaffesorterna och använd en extern mjölkskummare. Det finns extra kaffekvarnar att köpa som är lämpade för maskiner som inte har någon inbyggd kaffekvarn. Här mals bönorna varje dag och kaffet smakar garanterat gott. Klarstein har angående hushållsapparater även andra specialerbjudanden som t.ex. vinkylskåp och mikrovågsugnar. Ta en titt!

Sidans topp