Innehållsförteckning


Brygg ditt eget öl med ett set för ölbryggning från Klarstein

Att brygga öl hemma och sitt eget öl är en fascinerande hobby - och mer. Billigt öl upplevs ofta som inte särskilt varierande. Starköl är däremot ett hantverk och har en arom som man inte tar miste på, men den har också sitt pris. Lösningen är att ta ölproduktionen i egna händer och bli din egen ölbryggare. På så sätt kan de exakta öl-ingredienserna användas för att skapa en öl efter din personliga smak. Med ett hembryggnings-set från vårt sortiment kan även en nybörjare lyckas.

Vad innehåller ett ölbryggnings-set?

Grunden för våra ölbryggnings-set är mäskpannan med lock och anslutningskabel för el-uttaget. Redan här kan en steglös justering av temperaturen göras. Fyllnadsnivån kan avläsas inuti och med en tappkran kan kärlet tömmas efter mäskning. Det är allt, som en hobby-bryggare behöver, för att bryta ner stärkelsen till jäsbart socker från mäsken.

Det blir ännu bekvämare, om det också finns en sil-insats, med vilken mäsken kan filtreras. I lite mer omfattande uppsättningar kan en dropp-ring, ett bräddavlopp, en kornbehållare inklusive ett matchande handtag och en kylspiral vara tillgängliga. Våra ölbryggeri i premiumklassen har även en panna med cirkulationspump. Det underlättar omrörning av mäsken. Dessutom har dessa top-set automatisk kontroll över flera programmerbara mäsk-steg. För att hobbybryggaren ska kunna se ölbryggningen har de också ett lock av värmebeständigt glas.

Våra ölbryggnings-set finns i olika storlekar med en kapacitet på 15 till 50 liter. En detaljerad, tyskspråkig bruksanvisning ingår vanligtvis, men kan också laddas ner utan kostnad för de flesta enheter. Detta ger ännu mer information för att underlätta beslutet av att köpa ett visst ölbryggnings-set.

Vad ska man tänka på inför ett köp?

Vid mäskning måste arbetsstegen följas exakt. Det är inte bara växling i värmefaser och nedkylning som sker. Beroende på typ av öl kan också kraven variera. Det är därför viktigt att mäsk-processen kan kontrolleras så flexibelt som möjligt. Det krävs minst en manuell styrning, som ställer in temperaturområdet mellan 30 och 110 grader Celsius.

Naturligtvis är detta ännu enklare med en automatisk, programmerbar styrning. Då behövs endast de enskilda stegen anges. Resten görs av hembryggnings-setet. Det är också viktigt att uppsättningens material är lämpligt för bryggning av öl. Vi rekommenderar åtminstone för pannan en innervägg av rostfritt stål. Naturligtvis är det bäst om alla metalldelar av enheten är gjorda av detta utmärkta stål.

Alla våra modeller för ölbryggning uppfyller de högsta kraven vad gäller material, kvalitet, utförande, teknik och säkerhet. Det väsentligaste med de olika erbjudandena är att vara uppmärksam på bekvämligheten som önskas i produktionen av öl. Man kan ju köpa ett något enklare hembryggnings-set först, och sedan gradvis utöka det. För att få rätt uppsättning till slut är det dock vettigt att redan från början köpa en speciell jäsningspanna från vårt sortiment för jäsning och vidare till den färska ölen.

Förutom att brygga öl hemma kan också is sprida mycket glädje. Så titta gärna i vårt utbud av ismaskiner.

Sidans topp