Kolgrill, Rökeri & Pizzaugnar

Klarstein Monstertruck Smoker Grill BBQ rökugn stål svart
Monstertruck - Rökugn Svart rökugn
9.243,99 kr
Klarstein Beef Brisket rök grill termometer hjul svart
Beef Brisket rök grill kolgrill Svart
3.563,99 kr
oneConcept GQ5-Beefbutler Smoker träkolgrill
Beef Butler - kolgrill kolgrill Svart
2.678,99 kr
Diavolo Napoletana Pizzaugn Vedugn | material:  rostfritt ädelstål | förvaringshyllor på sidorna | vedförvaring | med pizzasten |  på hjul | smal skorsten | god värmeisolering på insidan
Diavolo Napoletana Pizzaugn pizzaugn Svart
13.768,99 kr
Sauenland Mini Rotisserie-grill roterande grillspett 4W 12kg max. ädelstål
Sauenland Mini Rotisserie-grill spädgrisgrill Silver Metallic
2.394,99 kr
Princesize Kamadogrill keramikgrill smoker BBQ | grillgaller av ädelstål | för grillning, slowcooking, rökning eller bakning | termometer upp till 425 °C | ädelstålsställ
Princesize Kamadogrill Röd Kamado-grill
6.696,99 kr
Blumfeldt Turion hänggrill eldstad ställning BBQ träkol sele rostfritt stål Ø80cm
Turion - krok svänggrill Eldskål med grillfunktion Svart
4.677,99 kr
Klarstein Flintstone rökugn 1600 W termometer rostfritt stål svart
Flintstone rökugn elektrisk rökugn Svart
6.125,99 kr
Klarstein Sauenland Pro heldjursgrill vridbart grillspett 13W 4 hjul rostfritt stål
Sauenland Pro heldjursgrill spädgrisgrill Silver Metallic
5.304,99 kr
Sauenland Pro XL Spädgrisgrill roterande grillspett 15W 4 hjul ädelstål
Sauenland Pro XL Spädgrisgrill spädgrisgrill Silver Metallic
10.399,99 kr
Klarstein Bigfoot träkolgrill smoker BBQ-grill 55 x 40cm stål svart
Bigfoot - Rökugn Svart rökugn
3.155,99 kr
Klarstein Queensize Kamado grill termometer löstagbara sidodelar svart
Queensize Kamado grill Kamado-grill Svart
11.220,99 kr
Klarstein Pizzaiolo Pizzaugn Grill Rökugn Stål Pizzasten
Pizzaiolo - Pizzaugn Svart Pizzaugn
3.257,99 kr
Klarstein Ånglok Smoker Grill 3 mm Stål svart
Dampflok - Träkolsgrill Svart kolgrill
11.889,99 kr
Klarstein Meat Machine träkolsgrill 45x32,5cm termometer hjul svart
Meat Machine träkolsgrill kolgrill Svart
3.647,99 kr
Smoker, rökugn Silver Metallic
4.552,99 kr
Princesize Kamadogrill keramikgrill smoker BBQ | grillgaller av ädelstål | för grillning, slowcooking, rökning eller bakning | termometer upp till 425 °C | ädelstålsställ
Princesize Kamadogrill Svart Kamado-grill
7.698,99 kr
Klarstein Flintstone Steel rökugn 1600 W inbyggd termometer rostfritt stål
Flintstone Steel rökugn rostfritt elektrisk rökugn Silver Metallic
4.789,99 kr

Pizzaugn, rökugn, kolgrill och mer: tillaga delikatesser själv

Vad vore en sommar utan en grillfest, en fest utan pizza eller korv utan röksmak? Med våra högkvalitativa apparater kan du alltid tillaga de godaste rätterna. En mysig atmosfär, en trevlig stund tillsammans och gott om tid att bara njuta ingår i hela upplevelsen. Både kockar och amatörkockar kommer säkert att hitta rätt grill i vårt breda sortiment för att festa ännu oftare i framtiden.

För riktiga fans: pizzaugn för hemmet

Känner du till hemligheten bakom en utsökt pizza? Det är inte bara degen och toppingen som ger en unik matupplevelse. Lika viktig är temperaturen. Den uppnår knappast i en vanlig ugnen. Vår pelletsugn, å andra sidan, ger den nödvändiga värmen: pizzabotten blir krispig samtidigt som toppingen förblir saftig. Pelletspizzaugnen fungerar utan elektricitet så den kan placeras var som helst. En integrerad termometer visar om du kan starta.

När en pizzaugn värms med ved får man den bästa smaken, oavsett om det är pizza, bröd, lasagne eller grönsaker ... Förutom en naturlig tillagningsprocess är det också viktigt med rätt temperatur. Beroende på vilken topping man har, bör pizzor tillagas vid mycket höga temperaturer, mellan 350–400 °C, medan bröd vanligtvis tillagas vid 180–220 °C. Det innebär att varje rätt har sin egen individuella tillagningstemperatur och tillagningstid. Om man använder en pizzaugn utomhus är pizzorna vanligtvis klara på 2–4 minuter, medan bröd tar cirka 40–50 minuter att grädda.

Kolgrill: en klassiker i ny tappning

Vad skulle utomhusmatlagning vara utan en kolgrill? Det enda som våra modeller har gemensamt med de enkla, konventionella varianterna är uppvärmningen. Vår klotgrill har ett stort grillgaller. Den är försedd med ett lock så att du kan styra värmeutvecklingen genom att reglera ventilationen. Att grilla med denna kolgrill skapar inte mycket smuts: fettavskiljaren förhindrar att droppande fett blandas med kolet. Askan från grillkolen hamnar i en askbehållare som du enkelt kan tömma när den har svalnat.

En verklig prestation är Kamado-grillen. Dess speciella kännetecken är den keramiska kupolen. Det keramiska materialet lagrar enormt mycket värme och avger den jämnt över en lång tidsperiod. Med förvånansvärt lite bränsle uppnår Kamado-grillen de högsta temperaturerna. Kupolformen skapar ett värmesug som regleras med ett ventilationsreglage. Det gör att denna perfekta kolgrill även lämpar sig för matlagning, bakning och rökning. Vissa modeller av kolgrillen har också fantastiska hyllor. Där kan du förvara grillredskap, kryddor, såser och allt annat du behöver för att grilla på bekvämt räckhåll.

Om du vill köpa en kolgrill från oss kan du välja mellan olika material. Vi erbjuder dig kolgrillen i rostfritt stål, grillen med en högtemperaturbeläggning som också fungerar som väderskydd, samt keramikgrillen i olika färger. För de som gillar att grilla större köttportioner och hela djur finns vår specialdesignade rotisseriegrill med roterande spett. Den kan beställas i flera olika varianter, så att du kan får en grill som är perfekt lämpad för just dina grillprojekt.

I rökugnen kan du tillaga egenfångad fisk, hemlagade korvar, ost och mer till just den röksmak du föredrar. Rökgrillen är också uppskattad av veganer och vegetarianer eftersom de kan laga tofu och grönsaker efter eget recept och få till den där särskilda röksmaksfinessen. På modeller med fönster kan följa se hela processen och se den rökta maten närma sig färdigställandet. Du kan välja tillbehören själv: hyllor, brickor och krokar för upphängning hör till de viktigaste redskapen.

Avtagbara galler gör rengöringen enklare. Avtagbara är också droppbrickorna, som samlar upp vätska och fett som rinner ut under rökningen. Modeller med integrerad termometer gör att du kan övervaka temperaturen utan att behöva öppna dörren. Därigenom förlorar man mindre temperatur och rök, eftersom rökningsprocessen inte avbryts. Med hjälp av de monterade ventilationsluckorna kan kolgrillens röktäthet regleras. För att säkerställa både en lyckad rökning och säkerhetsaspekten bör rökugnar endast användas utomhus. De exakta, modellspecifika anvisningarna följer med respektive modell.

Smokern som kolgrillarnas konung

Kungen av kolgrillar är utan tvekan smokern eller BBQ-smokern, där maten inte är så mycket grillas som tillagas eller röks. Trä, kol eller briketter används som bränsle. En rökugn används vanligtvis för en klassisk barbeque och för att röka mat. Tillagningen tar ofta längre tid än med andra kolgrillar, särskilt vid låga temperaturer. BBQ-fans belönas dock med ett kött som har en härlig röksmak och som är särskilt mört tack vare den längre tillagningstiden och den indirekta grillprocessen.

När du använder vår BBQ Smoker för första gången bör du förbereda den genom att t.ex. tända den en gång utan mat. Det är en viktig process som ökar hållbarheten hos din rökugn. En av de viktigaste egenskaperna hos en smoker jämfört med andra typer av grillar är också att den har separata kammare för eldning och tillagning. Det är en konstruktion som har många fördelar:

  • Maten kan inte brinna eftersom den inte har någon direktkontakt med lågorna.
  • Man kan även grilla vid låga temperaturer
  • Indirekt grillning, tillagning och rökning
  • Ingen antändning av fettdroppar som kan orsaka skadliga ångor
  • Maten behöver inte vändas
  • Köttet blir särskilt mört och saftigt

  • Sidans topp