Oljeelement

Innehållsförteckning


Snabb värme med den sparsamma oljeradiatorn

En oljeradiator är en typ av eldriven radiator som är en mobil värmekälla för kalla utrymmen. Den är idealisk för källarutrymmen, garage eller byggnadsstomme. Den oljefyllda radiatorn är en eldriven radiator med mycket låg strömförbrukning. Den moderna styrningen och oljan ansvarar för ringa strömförbrukning.

Oljeradiatorns funktionssätt

Radiatorer har ett flytande inre. Särskilt populära är vatten-radiatorer. Fördelen över oljeradiatorer jämfört med direktverkande vattenradiatorer är att de inte rostar inifrån. I radiatorn finns det en glödtråd. Denna glödtråd värmer upp elementet. När önskad temperatur har uppnåtts kopplas radiatorn automatiskt av. Oljan är fortfarande varm och strålar värme under en längre tidsperiod. Oljeradiatorn är alltså mycket energisnålare än vattenradiatorn.

Det finns mer om hur oljeradioer, konvektorvärmare och infraröda värmare fungerar i guide för elektriska värmare från Klarstein.

Hantering av oljeradiatorer

Även billiga apparater har många funktioner för att underlätta hanteringen av värmen. De bekväma funktionerna är följande:

 • LED-displays
 • kopplingsur
 • termostat
 • fläkt
 • Displayn visar den aktuella och önskade temperaturen. På så sätt har användaren alltid full överblick över värmeutvecklingen. Tack vare det integrerade kopplingsuret kopplar oljeradiatorn på värmen till önskad tid. Det är mycket praktiskt när man exempelvis vill förbereda ett party i källaren.

  Oljeradiatorn med termostat reglerar ständigt värmen. Om rummet blir för kallt kopplas radiatorn via termostaten på och håller temperaturen konstant. Oljeradiator med fläkt fördelar värmen extremt snabbt.

  Oljeradiator för permanent drift?

  Oljeradiator är lämpad, liksom varje typ av eldriven radiator, att endast under vissa omständigheter drivas som permanent drift. Dess energikostnader är med tanke på eldriven radiator ganska låga. Man kan däremot inte jämföra energikostnaderna med fast installerad gas-, olje- eller pelletsuppvärmning. Den oljefyllda radiatorn är lämpad att användas för enstaka tillfällen. I ett välisolerat rum är radiatorn mycket effektiv.

  Konvektor eller oljeradiator?

  En konvektor är ett eldrivet värmeelement med skydd och ett genuint design. Det finns stora ytor som element, det s.k. ”konvektorströmningarna“ som kan utlösas. Dessa strömningar värmer upp luften och låter den stiga upp mot taket. Den uppvärmda luften stiger längs med rummets tak ända tills den kyls ned på andra sidan av rummet och sjunker ned till golvet. Där cirkulerar den tillbaka till konvektorn, där den värms upp igen och stiger upp. På så sätt stiger temperaturen i rummet. Konvektorn arbetar ganska långsamt och har en hög strömförbrukning. Den är i första hand lämpad för större, slutna och välisolerade rum. Den är emellertid inte lika snabb och mobil som en oljeradiator. Oljeradiatorer avger snabb värme för en extremt snabb uppvärmning.

  Små oljeradiator

  En liten radiator är den idealiska lösningen för tillfälliga behov. Det uppstår ingen efterbränningsvärme hos oljeradiatorer. En punktuell bestrålning kan användas vid följande tillfällen:

  • sängar i ouppvärmda rum
  • handarbetsplats/slöjdplats
  • försörjning av smådjur i burar
  • för uppvärmning av ben och fötter under arbeten i stånde position (receptionist, bartender).
  • Oljeradiatorn är tystgående, luktfri och mycket säker. Den är idealisk under temporära insatser som t.ex. mässor, partys eller som nödfallapparat.

   Köp oljeradiator

   Klarstein har ett stort urval av oljeradiatorer, som du kan köpa online. Du kan välja mellan olika betalningssätt som t.ex. kreditkort, PayPal eller betalning i förväg. Oljeradiatorerna levereras med DPD och är framme hos dig som kund inom loppet av några dagar.

Sidans topp