Köksfläktar

Innehållsförteckning


Köksfläktar - Matlagning & komfort med Klarstein

Oavsett om det gäller matlagning eller bakning, så är inte dofter och ångor oundvikliga och det är inte alltid en trevlig bieffekt. Med en köksfläkt blir du av med detta elände (kombination av fukt, fett och lukt som produceras under tillagningen) med ett enkelt knapptryck.

Frånluftsfläkt eller recirkulerande kåpa?

Generellt finns det två typer av köksfläktar:

Frånluftsfläkt: I denna typ av utsugsfläkt förs den sugna luften genom ett filter och sedan släpps ut från fläkten via ett separat luftflöde. Sker som regel via ett inbyggt frånluftschakt i lägenheten.

Cirkulationskåpa: En köksfläkt som med hjälp av cirkulerande luft filtrerar den insugna luften och returnerar den sedan direkt tillbaka till köket. På så sätt behöver hushåll utan frånluft inte göra någon extern rengöring. Kolfilter används för sin förmåga av att kunna binda lukt mycket effektivt.

Funktion och design av köksfläktar – rostfritt eller glasfront?

Ingen lust med det klassiska rostfria utseendet? Köksfläktar med glasfront ger köket ett särskilt modernt utseende och är garanterat ett blickfång på nästa fest.

Huvudfria kåpor blir allt populärare, som tack vare sin lutande design erbjuder mer spelrum över tillagningsytan och möjliggör en bekvämare förberedelse under tillagningen.

Hushåll med köksöar kommer också att hitta ett stort urval av lämpliga köksfläktar, som är lätta att installera och anpassar sig väl till det visuella kökslandskapet.

Köpa köksfläkt - Vad ska man tänka på innan?

Naturligtvis, förutom formen på frånluften, spelar storleken på köket också en roll. Ju mer kubikmeter luft att filtrera, desto större eller mer kraftfull bör köksfläkten vara.

Viktiga faktorer måste också beaktas vid installationen. Installationen av en recirkulerande kökskåpa är vanligtvis lättare, eftersom en anslutning till frånluftsschaktet kan försummas. Eventuella ytterligare byggåtgärder är färre än med en frånluftsfläkt. För detta kräver den recirkulerande fläktkåpan mer frekvent underhåll, eftersom de aktiva kolfiltren för kontroll av lukter bör bytas ut regelbundet.

Hos Klarstein hittar du rätt köksfläkt för varje situation. Vare sig det gäller en konventionell köksfläkt för inbyggnad i överskåp, en vägghängd fläkt, en fläkt för köksö i mitten av köksområdet eller helt enkelt utbytes tillbehör såsom aktivt kolfilter eller LED-lampor.

Sidans topp