Inomhusodling

Innehållsförteckning


Inomhusträdgård: så skapar du ett grönt paradis

För många trädgårdsentusiaster är det drömmen: en inomhusträdgård. Den som inte vill avstå från sin favorithobby under vintermånaderna, kan med den rätta utrustningen förvandla hemmet till ett trädgårdsparadis. Så kan den som älskar färska grönsaker odla sallat och andra grönsaker året om.

Så att du kan uppfylla din dröm om en egen inomhusträdgård, erbjuder Klarstein olika praktiska kit, passande utrustning och spännande fröer.

Inomhusträdgården: platssparande, effektiv och hållbar

Trädgårdsentusiaster och de som gillar färska grönsaker har säkert hört talas om inomhusträdgårdar. De möjliggör flexibel odling av grönsaker och andra växter året om. Click and Grow-produkterna från Klarstein skapar snabbt och enkelt en effektiv och estetiskt tilltalande Smart Garden som förser dig med färsk sallat, goda grönsaker och doftande örter.

Den hållbara odlingstekniken fungerar helt utan genmodifiering eller ogräsbekämpning. Den som inte har mycket utrymme kan odla på höjden: det yteffektiva trevåningssetet från Klarstein möjliggör effektiv odling samtidigt som det automatiska belysningssystemet ger växterna optimala förutsättningar för tillväxt.

Krukornas eleganta design passar in med alla inredningsstilar och sätter pricken över iet. Så skapar du ett grönare boende och sätter samtidigt inredningsaccenter.

Hydrokultur eller hydroponisk odling: vad är skillnaden?

Om du har läst om inomhusträdgårdar, har du säker råkat på begreppet hydrokultur. Det är en odlingsteknik som inte kräver någon jord, utan rötterna växer i ett oorganiskt substrat, som innehåller all viktig näring och leder den till rötterna.

En undergrupp till denna odlingsteknik är hydroponisk odling: här behövs inget substrat alls, utan plantorna växer i vatten. Rötterna är antingen delvis eller helt täckta av vatten som innehåller all näring som växten behöver.

Smart garden: att bära säckar med jord är ett minne blott

Inomhusträdgårdar klarar sig helt utan jord. Att odla med hydrokultur har många fördelar och underlättar odling i hemnet. Växter som odlas utan jord får inga jordburna sjukdomar.

Samtidigt är odlingen väldigt lättskött: ogräs har ingen chans att breda ut sig och hydrokultur förlorar mindre vatten genom kondensation. Använder du de stora krukorna från Klarstein måste du vattna ytterst sällan. Näringslösningen gynnar snabb och frodig tillväxt.

Du kan använda ditt utrymme mer effektivt och med flervåningsseten kan du till och med odla på höjden. Därmed kan man odla på liten yta och njuta av färska örter och grönsaker året om!

Click and Grow: Bygga, vänta, njuta

Med de färdiga kiten från Klarstein blir inomhusodlingen lätt som en plätt: du behöver inga gröna fingrar för att lyckas. Du behöver bara bygga ihop utrustningen, strö ut fröna och vänta. Systemet är perfekt anpassat till växternas behov och skänker dig inom kort tid färska grönsaker.

Det bästa är: så snart du har skördat, kan du så igen. Har du använt all sallat, kan du direkt så nya frön. Därmed kan du alltid odla det du har lust på: hos Klarstein hittar du olika frön och fröblandningar som garanterar omväxling. Så skapar du ditt egna, gröna paradis, som du kan anpassa efter dina önskningar.

Sidans topp