Elektriska kaminer

Innehållsförteckning


Elkamin: värme och mys till ditt vardagsrum

Är ditt centrala värmesystem inte nog effektivt för att producera den nödvändiga värmen för ditt hem under de kalla månaderna? Söker du alternativa lösningar för att göra dina rum varmare och bekvämare hela tiden?

En elkamin erbjuder en estetisk design som liknar en traditionell eldstad, vilket förbättrar din komfort, utan skorsten, damm och aska; plus att den ger de dansande lågorna en verklighetstrogen känsla av att veden brinner som i en riktig eldstad. Du kanske tror att den elkamin har en betydande inverkan på elräkningen i slutet av månaden, men är det verkligen så? Är det värt att lita på dem som säger att ved är det bästa valet – vilket är en problematisk lösning för dem som bor i lägenhet - eller pellets – som är ett dyrt alternativ som ett första köp? Varför inte överväga att välja en elkamin och ta reda på mer om dess verkliga funktioner?

Du kanske har hört att en elektrisk kamin förbrukar mycket el och inte kan värma hela huset väl; så om du fortfarande inte kan lita på att det centrala värmesystemet värmer hela huset tillräckligt är en elkamin ett perfekt komplement att använda ett par timmar per dag, så att du koppla av i soffan när du väl är tillbaka från jobbet och kan njuta av en mysig atmosfär, både vad gäller temperatur och visuell upplevelse.

Ta en titt på vårt produktgalleri och upptäck den perfekta modellen att använda i ditt vardagsrum eller i andra delar av ditt hem. När du köper en Klarstein-produkt är du garanterad maximal hållbarhet och du kan räkna med otroliga erbjudanden och förstklassig kundservice. Läs vidare för att lära dig mer om elektriska eldstäder och gör rätt köp.

Vägghängda eldstäder och fristående modeller: olika lösningar som passar din stil och utrymme

En elektrisk öppen spis är den rätta lösningen för dem som vill ge sitt hem en unik och fashionabel stil. Ingen tvekan, vägghängda elektriska eldstäder är lämpliga för dem som har små hus, eller snarare, de är perfekta för rum som är tillräckligt stora för att skapa ett bekvämt och varmt område. I enorma rum är de inte det bästa alternativet, eftersom det skulle ta lite längre tid att värma, men det betyder inte att det inte är möjligt att använda dem. De viktigaste typerna och modellerna kombinerar olika utföranden och stilar, och faller i två huvudkategorier:

  • En väggmonterad elkamin kan hängas på väggen som en tavla, och det är den perfekta lösningen när du har ett litet utrymme och samtidigt vill sätta in en tilltalande dekorativ detalj i ditt vardagsrum.
  • Fristående elektriska eldstäder kan placeras i mitten av rummet, så att lågan återspeglas på alla fyra väggar.
  • Minskad energiförbrukning gör att en elektrisk öppen spis kan väljas som en funktionell lösning för uppvärmning av ditt hem eller att integreras med en andra värmekälla, för att ge en touch av elegans eller öka värmespridningen till de andra närliggande rummen i din lägenhet.

Elektriska kaminer är olika när det gäller design och funktionalitet: några av dem har en flimrande låga, optiska fibrer eller speciella lampor i den inre delen av kaminen. Det största problemet är att så fort de värmt upp miljön, så kan de efter avstängning inte på något sätt upprätthålla värmen i rummet. Rörligheten för en elektrisk kamin är en annan viktig funktion, vilket ger dig möjlighet att flytta den på flera ställen, tack vare deras varierande och anpassningsbara dimensioner: Detta innebär också att du har ett värmesystem som kan användas både hemma och tas med på semestern.

Extra funktioner i en modern elektrisk kamin

Vissa elektriska eldstäder har utökade funktioner som skiljer dem från andra modeller som t ex säkerhet, det praktiska i användning eller andra estetiska egenskaper. Timern, till exempel, är en av dessa funktioner, gör det möjligt att ställa in automatisk påkoppling och avstängning av enheten, som gör att du kan programmera funktionen som du vill. Fristående modeller är ofta utrustade med ett anti-tipp-säkerhetssystem: om eldstaden av misstag tippar, kommer den att stängas av automatiskt men återupptar sin ordinarie drift när den lyfts och sätts tillbaka på plats.

Dessutom kan kaminen erbjuda många visuella effekter, såsom ljuseffekter och färgade LEDs och integrerat element som gör att de ser ut som en traditionell eldstad - till exempel utsläpp av vattenånga för att skapa röken som genereras vid förbränning av ved. En annan sak som gör en öppen spis med el mycket praktisk att använda är fjärrkontrollen, som gör att du kan justera inställningarna för enheten på distans så att du kan njuta av värmen och manövrera enheten medan du sitter bekvämt i din soffa. Fjärrkontrollen styr i allmänhet värme- och effektinställningarna och tillgängliga lampor och visuella effekter i din elektriska kamin

Varför välja en falsk elektrisk kamin?

Att välja en elektrisk kamin är en bekväm lösning av många skäl:

  • eftersom den inte kräver installation av ett rökgas- eller ett ventilationssystem, är de elektriska modellerna särskilt lämpliga för dem som bor i en lägenhet och den blir ett bekvämt alternativ till den traditionella ved- eller gasspisen.
  • Då de inte behöver någon typ av permanent ventilering, såsom en skorsten, gör att de kan placeras framför en vägg eller flyttas till andra rum efter behov. Du kommer att kunna installera din kamin i alla rum i ditt hus, utan att någon ingripande ombyggnad behöver göras och beslutet att köpa den kompletta versionen innebär att du endast genom att koppla in strömförsörjningen, så kommer din eldstad att fungera direkt, vilket gör att du kan automatisera tändningen, avstängning och temperaturen efter dina behov.
  • Den är klar att användas direkt och behöver inte monteras eller installeras med hjälp av en tekniker. Det är bara att placera den i huset på den plats du behöver värma och anslut till eluttaget.

Hitta den perfekta elkamin för dina behov hos Klarstein

I Klarstein online shop kan du hitta olika öppen spis med el i olika utföranden och utrustade med värmare upp till 2000 watt. Det innebär att du kan välja den modell som bäst passar dina inomhusutrymmen, både vad gäller design och kraft. Är du ett fan av traditionellt, nostalgiskt mönster? Då är ‘St. Moritz’ och ‘Grenoble’ eldstäder förmodligen det bästa valet för dig. För en ultramodern stil finns ‘Lausanne’ eller ‘Basel’ eldstäder med fantastiska funktioner, med extremt verklighetstrogen simulering av flammor som 'tänder upp' ditt vardagsrum med behaglig värme och en romantisk känsla. En Klarstein elkamin är det bästa sättet att värma ditt utrymme under kalla vinterdagar.

Det finns också mer information om elektriska eldstäder i guide för elektriska värmare från Klarstein.

Sidans topp