Glassmaskin

Klarstein Sweet Sundae glassmaskin kompressor 1,5l rostfritt stål svart
Sweet Sundae glassmaskin glassmaskin Svart
5.944,99 kr
Klarstein Sweet Sundae glassmaskin kompressor 1,5l rostfritt stål vit
Sweet Sundae glassmaskin glassmaskin Vit
5.095,99 kr
Dolce Bacio Smart Glassmaskin Yoghurtmaskin | appstyrning via WiFi | kompressionskylning: utan kylning i förväg | -18 till -35 °C | XL Family Size: 2 liter | LCD-display och touchkontroll | yoghurtfunktion | hårdhetsfunktion
Dolce Bacio Smart Glassmaskin Yoghurtmaskin kompressor glassmaskin Silver Metallic
3.870,99 kr
Klarstein Vanilla Sky glassmaskin kompressor 2l rostfritt stål 180W silver
Vanilla Sky - Glassmaskin Silver Metallic glassmaskin
5.359,99 kr
Klarstein Vanilly Sky Family Glassbredare Frozen Yoghurt 250W 2,5l svart
Vanilly Sky Family - Glassmaskin glassmaskin Svart
4.524,99 kr
Klarstein Vanilla Sky glassmaskin kompressor 2l rostfritt stål 180W röd
Vanilla Sky - Glassmaskin Röd Metallic glassmaskin
4.051,99 kr
Passau Ismaskin | 2 isbitsstorlekar: S & L | ca 15 kg/24 h | intuitiv kontrollpanel | kapacitet vattentank: 2,3 liter | iskapacitet: 700 g | uttagbar isbehållare | automatisk rengöringsfunktion
Passau Ismaskin ismaskin Svart / Antik Guld Metallic
3.113,99 kr
Klarstein Vanilly Sky Family Glassbredare Frozen Yoghurt 250W 2,5l silver
Vanilly Sky Family - Glassmaskin glassmaskin Silver Metallic
4.635,99 kr
Klarstein Dolce Bacio Glassbehållare Kompressor 2l LCD-Display Touch Rostfritt stål
Dolce Bacio Glassbehållare Rostfritt stål glassmaskin Silver Metallic
3.187,99 kr
Klarstein Snowberry & Choc glassmaskin 1,2l kylhållningsfunktion rostfri-look
Snowberry & Choc - Glassmaskin Silver Metallic glassmaskin
3.187,99 kr
Klarstein Yo & Yummy 2-in-1 Glassberedare & Yoghurt Maker 150W 1,5l Rostfritt stål
Yo & Yummy 2-in-1 - Glassmaskin youghurtmaskin Silver Metallic
3.967,99 kr
Snöflinga Glassmaskin termoelektrisk 700ml tystlåten
Snöflinga Glassmaskin glassmaskin Vit
1.684,99 kr
Klarstein Glacial sediment-vattenfilter utbytes tillbehör 5 mikrometer
Glacial sediment-vattenfilter vattenfilter
320,99 kr

Innehållsförteckning


  Gör själv glass i glassmaskin

  När temperaturen stiger och sommarsolen lyser, då är glassäsongen redan i full gång. Den bästa tiden för gottegrisar som inte kan få nog av iskalla läckerheter. Men glasskiosker som fortfarande gör sina egna varor och som erbjuder hemlagade specialiteter är ovanligare än du kanske tror. Om du inte nöjer dig med detta och föredrar att göra det själv, finns alternativet att köpa en egen glassmaskin på nätet. Detta göra det mycket enkelt att göra glass i glassmaskin och hitta din egen favorit variant.

  En översikt över de olika glassmaskinerna

  Begreppet ismaskin är initialt en generisk term för olika maskiner och köksapparater. Man skiljer oftast mellan en glassmaskin med kompressor och de utan. Den förra har särskilt fördelen att kunna göra mycket större mängder på kortare tid. Den integrerade kompressor i glassmaskinerna håller den redan gjorda glassen ljuvligt kall i flera timmar.

  Om man inte gör glass för att sälja, är den lämplig vid trädgårdsfester med många gäster. Den som gör frysta läckerheter till sig själv behöver inte lika stora mängder. Då räcker det i de flesta fall med en liten glassmaskin utan extra kompressor. En sådan glassmaskin ger också en mängd fördelar. Den är till exempel betydligt billigare än de mer professionella glassmaskinerna, som ofta är har en otrevligt hög ljudnivå. Elförbrukningen är också bara en bråkdel jämfört med en glassmaskin med kompressor, vilket minimerar driftskostnaderna och dessutom skyddar miljön.

  Den avgörande faktorn är den passiva kylningen av maskinerna. De flesta glassmaskiner har bara en isolerande, dubbelväggig behållare, som bara ser till att de förkylda ingredienserna håller sig kalla tillräckligt länge. Vissa modeller är utrustade med avtagbara frysskålar som måste stå flera timmar i frysen innan glassmaskinerna kan användas. Den lägre vikten och de kompakta måtten gör en liten glassmaskin också mycket mer praktisk i hushållet jämfört med en glassmaskin med kompressor. Med en kompressor fungerar en glassmaskin utan förkylning.

  Kylskålens storlek är något man alltid ska vara uppmärksam på. Beroende på dina behov finns det glassmaskiner i sortimentet med en tillverkningsvolym på 0,8 liter (Klarstein Bacio), 1,5 liter (Klarstein Creamberry) och maskiner med en volym på 2 liter (Klarstein Vanilla Sky). Innan du köper behöver du se till att glassmaskinens maximala volym är tillräcklig för dina egna behov.

  Hur en mjukglassmaskin fungerar

  Hemligheten med läcker, krämig glass är främst den ständiga omrörningen av glassen. Det som är praktiskt taget omöjligt att göra för hand, kan mjukglassmaskin enkelt göra helt automatiskt. Det handlar inte bara om att blanda ingredienserna, utan främst för att konsistensen bara kan uppnås på detta sätt. Utan konstant omrörning skulle det bara bli en hård, frusen klump av fryst mat som man bokstavligen skulle knäcka tänderna av. En mjukglassmaskin är gjorda för att undvika precis det och det blir inte lättare att använda en mjukglassmaskin hemma.

  Fördelarna med en egen glassmaskin

  Om du ofta vill njuta av god glass och kanske till och med vill skapa dina egna sorter, finns det i praktiken inget annat sätt än att köpa din egen glassmaskin. När du kommit in i det och börjat njuta av din egen hemlagade glass, kommer du snabbt uppskatta fördelarna. Väldigt få fabrikstillverkade produkter kan imponera med den rätta blandningen av ingredienser eller sin höga kvalitet. Men om du kan välja själv, kan du blanda de mest fantastiska varianterna hemma med en billig glassmaskin och alltid veta vad glassen innehåller. Det är inte bara intressant för finsmakare, utan kan också rädda sommaren, särskilt för allergiker. Olämpliga ingredienser kan enkelt uteslutas eller ersättas med goda alternativ. Detta gäller självklart också för veganer, för vilka det praktiskt taget är omöjligt att hitta en lämplig glass i vanliga glasskiosker. Det är lätt att göra glass i glassmaskin

  För den som äter glass ofta och mycket kommer en glassmaskin förr eller senare betala sig själv. Med tanke på de ständigt ökande priserna för en kula glass i kiosken, finns det en uppenbar möjlighet att spara pengar och även jämfört med affärernas varianter av högre kvalitet är hemlagad glass oftast billigare - med mycket bättre kvalitet.

  Skapa själv din egen favoritsort med en mjukglassmaskin hemma

  Det finns praktiskt taget inga gränser för kreativiteten när man gör sina egna sorter. Varje tänkbar sorts frukt, bär, nötter, choklad, men även ovanliga kryddor och andra ingredienser lämpar sig för att göras till glass i en mjukglassmaskin. De första gångerna kan det vara användbart med lite riktlinjer för att få rätt förhållande mellan basingredienserna.

  Med lite erfarenhet kan recepten sedan anpassas till dina egna preferenser. Läckra recept på alla möjliga varianter finns i mängder på internet. Basen är oftast grädde mjölk och ägg. Beroende på om du föredrar krämig glass, gelato, sorbet eller någon annan sort, ändrar du bara ingredienser i en mjukglassmaskin.

  Köp din mjukglassmaskin på Klarstein till bra pris.

Sidans topp