Underbyggnadsfläktar

Innehållsförteckning


Underbyggd köksfläkt – hög kvalitet och snygg design från Klarstein

Köksfläktar ger fräsch luft i köket. När du kokar eller steker mat uppstår ånga och matos. En del av dessa ångor innehåller fett. Fettångorna lägger sig över köksskåpen, fastnar där och är svåra att få bort. För att förebygga detta bör du installera en köksfläkt.

Du kan välja mellan flera olika modeller. Dessa skiljer sig åt främst vad gäller konstruktion och design. Den underbyggda köksfläkten blir till ett diskret inslag i köket. För installationen behöver du ett väggskåp som rymmer fläkten från ditt kökssystem.

Egenskaper för en underbyggnadsfläkt

Underbyggnadsfläktar kan användas antingen med frånluft eller återcirkulation. Tänk på att du behöver ett sätt att leda ut luften ur bostaden för att kunna använda frånluft. Om ingen sådan anslutning finns och inte heller går att installera är det endast möjligt att använda fläkten med återcirkulation. Med modellerna från Klarstein är dock även detta väldigt effektivt.

Ställ in olika effektnivåer

En underbyggnadsfläkt kan användas med olika effektnivåer. Du kan välja en lättare fläkteffekt eller en med högre fläkthastighet. Den sistnämna rekommenderas exempelvis vid stekning. Fläkten suger tillförlitligt ut ångor med oangenäm doft.

Utdragbar underbyggnadsfläkt

Klarstein erbjuder dig modeller av utdragbara underbyggnadsfläktar. Fördelen är att fläktkåpan försvinner under det inbyggda skåpet när den inte används. Då syns den inte alls. Detta förbättrar kökets utseende. Vid behov kan du dra ut fläkten med en hand.

Välj mellan olika färger och designer

Om du vill köpa en underbyggnadsfläkt kan du välja mellan flera olika designer hos Klarstein. Här finns klassiska färger som vitt och svart tillgängliga. Matcha designen till färgen på din köksinredning eller skapa vackra accenter. Oavsett vilket smälter varje köksfläkt från Klarstein harmoniskt in i ditt kök.

Installera underbyggnadsfläkt för frånluft

Alla underbyggnadsfläktar från Klarstein är förberedda för frånluft. För dig betyder det att installationen är mycket enkel. Vill du installera den underbyggda köksfläkten för frånluft är det första steget att integrera den i det väggskåp som sitter ovanför hällen. Tänk på att väggskåpet bör vara förberett för att rymma en underbyggnadsfläkt.

Anslut underbyggnadsfläkten till ett eluttag. I nästa steg installerar du ett luftfilter och ett fettfilter. Båda är utbytbara. Därefter kan du börja använda din underbyggda köksfläkt. Försäkra dig om att ångor och os som uppstår under matlagningen leds bort på ett tillförlitligt sätt.

Urval av olika modeller från Klarstein

Vill du installera en underbyggd fläkt i ditt kök för att suga ut ånga och matos? Besök webbplatsen Klarstein.se och välj en modell som passar in i ditt kök. Hög kvalitet och elegant design är en självklarhet för oss.

Sidans topp