Papperskorgar med sensor

Royal Trash Matte Black Sensor-soptunna 72 l ädelstål matt svart
Royal Trash Sensor-soptunna 0 42 cm soptunna
2.552,99 kr
Klarstein Cleansmann sophink sensor 30 liter för soppåse ABS svart
Cleansmann sophink 0 32,5 cm soptunna
841,99 kr
Royal Trash Rose Gold Sensor-soptunna 72 l ädelstål roséguld
Royal Trash Sensor-soptunna 0 42 cm soptunna
2.331,99 kr
Klarstein Touchless Black stainless steel sophink sensor 72l svart
Touchless Black stainless steel sophink 0 42 cm soptunna
2.648,99 kr
Klarstein Touchless sopsortering sensor 72L 4 behållare ABS / PP / rostfritt stål
Touchless sopsortering sensor 0 42 cm soptunna
2.538,99 kr
Touchless Ultraclean Soptunna med sensor | 60 liters volym i 3 behållare | ozonsterilisering: eliminerar 90 % av bakterier och virus | OdorControl: med integrerat luktfilter | Aautomatisk öppning och stängning | utsida av ädelstål
Touchless Ultraclean Soptunna med sensor
1.981,99 kr
Klarstein Cleansmann Mülleimer Sensor 50 Liter för soppåsar ABS svart
Cleansmann sophink 0 32,5 cm soptunna
896,99 kr
Klarstein Cleanton sophink rund sensor 50 liter för soppåsar ABS svart
Cleanton sophink 0 32 cm soptunna
869,99 kr
Klarstein Cleansmann 30 sophink sensor 30 liter för soppåse ABS kromat
Cleansmann 30 sophink 0 32,5 cm soptunna
896,99 kr

Papperskorgar med sensor

När man slänger skräp kan det ibland hamna fläckar på papperskorgen, och kan även vara rätt ohygieniskt. En papperskorg med sensor är otroligt smart eftersom den öppnas automatiskt. Här kan du läsa vad som gör den här varianten så speciell, vilka funktioner den har och vad man bör tänka på när man köper en papperskorg med sensor.

Vilka fördelar har en automatisk papperskorg med sensor?

Papperskorgar med sensor är mycket praktiska och hygieniska. Känner du till dem? Vill du slänga fuktigt matavfall och sedan återgå till matlagningen? Då måste du först tvätta händerna, eftersom papperskorgen är den perfekta grogrunden för bakterier. Detta förklarar varför papperskorgar med sensor är så populära. De öppnar sig automatiskt, så att dina händer inte kommer i kontakt med papperskorgen.

Hur fungerar papperskorgar med sensor och vad kan de användas till?

Den inbyggda IR-sensorn reagerar på rörelser och öppnar locket så snart du befinner dig i sensorområdet på ca 15 till 20 centimeter. Om du går ifrån papperskorgen stängs den automatiskt inom några sekunder. På så sätt kommer det inte ut några lukter. Du kan alltså slänga skräp i papperskorgen utan att alls behöva röra den. Du kan även öppna locket via knapptryck och sedan stänga det igen ifall papperskorgen ska vara öppen under längre tid. För den elektriska öppningsmekanismen behöver papperskorgen batterier som bör bytas ut regelbundet, exempelvis var tredje månad. I bästa fall är de återuppladdningsbara. Papperskorgar med sensor kan användas på många olika platser, exempelvis:

 • Kök

 • Andra rum i bostaden

 • Kontor

 • Trädgård, exempelvis för krattade löv

Papperskorgar med sensor - olika typer och funktioner

För varje hushåll finns ett passande avfallssystem, som:

 • Papperskorg med sensor 50l

 • Papperskorg med sensor 30l, som papperskorgen Cleansmann 30

Papperskorgen Royal Trash Sensor möjliggör en supersmidig källsortering: Den har fyra behållare, en på 43 liter, två på 12,5 liter och en på 4 liter. Den lilla behållaren på 4 liter kan tas ut separat och exempelvis användas för matavfall. Fundera på dina egna behov innan du köper. Sensor-papperskorgarna har olika speciella egenskaper:

 • Hink av stabilt rostfritt stål

 • Lock med sensormekanism

 • SoftClose Lid-mekanism, mycket tystlåten öppning och stängning

 • Tätslutande insida, håller borta lukter

 • Fasthållningsring för soppåsar

 • Uttagbar inre hink

 • Enkel rengöring

Köpa papperskorg med sensor - vilken ska jag välja?

I många moderna kök finns papperskorgar med sensor. Ifall du har smutsiga eller upptagna händer när du lagar mat kan dessa papperskorgar vara riktigt praktiska. Enligt forskning finns det betydligt fler bakterier i papperskorgen än på toalettsitsen. Det är alltså smart att investera i en papperskorg med sensor. Innehållet förvaras på insidan och lukter hålls tillbaka. För källsortering finns det papperskorgar med flera behållare. Med Soft Close Lid-mekanismen öppnar och stänger sig papperskorgen på ett mycket tystlåtet sätt. Fasthållningsringen underlättar hanteringen av soppåsar. De moderna papperskorgarna med sensor briljerar även visuellt.

FAQ

Hur fungerar en papperskorg med sensor?

Papperskorgen har en inbyggd IR-sensor, främst i locket, som reagerar på kroppsvärme. Man kan beskriva den som en typ av rörelsesensor. Papperskorgen detekterar rörelser och öppnar då locket automatiskt. Efter maximalt fem sekunder stängs locket igen, så att inga lukter tränger ut.

Vilka fördelar har en automatisk papperskorg med sensor?

De batteridrivna papperskorgarna är hygieniska, eftersom du kan använda den utan att behöva vidröra den med händerna. Förutom hygienen är också den sparade tiden ett plus.

Vilken storlek på papperskorgen ska man ha?

Det finns många olika typer av papperskorgar med sensor. Det är användningen som avgör vilken storlek som passar, exempelvis en sensor-papperskorg på 30 eller 50 liter. För ett familjehushåll passar en volym på 30 till 60 liter. Modeller med flera behållare i olika storlekar för källsortering är mycket populära.
Sidans topp