Luftkylare

Skyscraper Ice 4-in-1 luftkylare fläkt 210 m³/h 30 W oscillation mobil fjärrkontroll
Skyscraper Ice 4-i-1 luftkylare Svart / Silver Metallic luftkylare
2.547,99 kr
Skyscraper Ice 4-in-1 luftkylare fläkt 210 m³/h 30 W oscillation mobil fjärrkontroll
Skyscraper Ice 4-i-1 luftkylare Vit luftkylare
2.032,99 kr
Maxfresh fläkt luftkylare luftfuktare 4-i-1 funktion Oscillation 6L vattentank 55W Timerfunktion
Maxfresh fläkt luftkylare luftfuktare Vit / Silver Metallic luftkylare
2.491,99 kr
Maxfresh fläkt luftkylare luftfuktare 4-i-1 funktion Oscillation 6L vattentank 55W Timerfunktion
Maxfresh fläkt luftkylare luftfuktare Svart / Silver Metallic luftkylare
2.686,99 kr
Skyscraper Ice Smart 4-i-1 Luftkylare & fläkt WiFi 210m³/h fjärrkontroll
Skyscraper Ice Smart 4-i-1 Luftkylare & fläkt luftkylare Svart
3.738,99 kr
Skyscraper Ice 4-in-1 luftkylare fläkt 210 m³/h 30 W oscillation mobil fjärrkontroll
Skyscraper Ice 4-i-1 luftkylare luftkylare Ljusgrå
2.909,99 kr
Skytower Grand Smart Luftkylare 80W 480 m³/h 8 liter mobil
Skytower Grand Smart Luftkylare luftkylare Svart
2.965,99 kr
Maxfresh Ocean Fläkt Luftkylare 6L 65W fjärrkontroll 2x kylklampar
Maxfresh Ocean 4-i-1 Luftkylare luftkylare Svart/metallisk blå
5.160,99 kr
Skyscraper Ice Smart 4-i-1 Luftkylare & fläkt WiFi 210m³/h fjärrkontroll
Skyscraper Ice Smart 4-i-1 Luftkylare & fläkt luftkylare Vit
3.090,99 kr
Skytower Grand Smart Luftkylare 80W 480 m³/h 8 liter mobil
Skytower Grand Smart Luftkylare luftkylare Vit
4.440,99 kr
IceWind Plus 4-in-1 Luftkylare Fläkt Luftfuktare Luftrenare 330 m³/h | 49 watt | 7 liter | 4 hastigheter | 3 lägen | oscillation | jonisator | timer | fjärrkontroll | mobil
IceWind Plus 4-in-1 Luftkylare luftkylare Svart
2.658,99 kr
Polar Tower Smart Fläkt Luftkylare 7L 85W fjärrkontroll 5x kylklamp
Polar Tower Smart Fläkt Luftkylare 7L 85W fjärrkontroll 5x kylklamp luftkylare Svart
2.770,99 kr
Polar Tower Smart Fläkt Luftkylare 7L 85W fjärrkontroll 5x kylklamp
Polar Tower Smart Fläkt Luftkylare 7L 85W fjärrkontroll 5x kylklamp luftkylare Vit
3.633,99 kr
Skyscraper Horizon Luftkylare Fläkt Luftfuktare 60W 486m³/h 3,5 l tank
Skyscraper Horizon Luftkylare luftkylare Svart
1.907,99 kr
Maxfresh Ocean Fläkt Luftkylare 6L 65W
Maxfresh Ocean Fläkt Luftkylare luftkylare Vit/metallisk blå
3.076,99 kr
Whirlwind 3-i-1 Luftkylare fläkt luftfuktare 1600 m³/h
Whirlwind 3-i-1 Luftkylare Vit luftkylare
2.658,99 kr
IceWind Plus 4-i-1 Luftkylare 330 m³/h oscillation fjärrkontroll
IceWind Plus 4-i-1 Luftkylare luftkylare Vit
2.979,99 kr
Skyscraper Ice Smart 4-i-1 Luftkylare & fläkt WiFi 210m³/h fjärrkontroll
Skyscraper Ice Smart 4-i-1 Luftkylare & fläkt luftkylare Ljusgrå
2.923,99 kr

Innehållsförteckning

 • Mer komfort under den kalla årstiden med en av våra värmefiltar

  Luftkylare förväxlas ofta med luftkonditioneringssystem, men de bygger på en helt annan princip. De är lätta enheter som get nödvändig förfriskning på varma sommardagar genom att distribuera iskall luft i rummet. Luftkylaren kombinerar fläkt och luftkonditionering i en enhet. De viktigaste fördelarna med luftkylare för rum är deras låga energiförbrukning, lätta vikt och flyttbarhet. För att hitta rätt luftkylare måste emellertid vissa kriterier beaktas så att nästa sommar blir en avkopplande upplevelse.

  Hur luftkylaren fungerar

  Medan en portabel luftkonditionering fra Klarstein har ett kylaggregat, är luftkylaren istället en form av fläkt med ett extra kylsystem som är baserat på tillförsel av is eller kallt vatten.Den största skillnaden mellan en luftkonditionering och en luftkylare är att luftkylaren inte använder kylvätska. En stark fläkt suger in luften bakom och blåser ut den framtill. Inuti enheten finns en behållare som kan fyllas med isförpackningar som tidigare frysts i frysen.

  Under drift strömmar luften genom de kalla förpackningarna och extraherar kyla från dem. Den kalla luften sprids sedan i rummet från enhetens framsida. Resultatet är en sänkning av rumstemperaturen som dock är mindre än med ett luftkonditioneringssystem. I stället för isförpackningar kan även kallt vatten hällas i behållaren, men då blir effekten mindre. Luftkylaren kyler rummet tills de kylda förpackningarna tinats, efter det fortsätter den att fungera som en normal fläkt tills de kylda förpackningar eller kallt vatten har fyllts på igen.

  Till skillnad från luftkonditionering ökar en luftkylare luftfuktigheten i rummet, vilket har en positiv effekt på kroppen. Medan ett luftkonditioneringssystem gör ett bra jobb i varmt och fuktigt väder, får användaren valuta för pengarna ett i torrt och varmt klimat med en luftkylare. Slemhinnorna förblir fuktiga, vilket minskar risken för förkylning under sommarmånaderna.

  Luftkylare inomhus: Frånluftsslang ja eller nej?

  Om du vill köpa en luftkylare kan du göra det utan någon extra utrustning. Enheten genererar ingen spillvärme och kan därför installeras i rummet som en vanlig fläkt. Den irriterande frånluftsslangen genom fönstret är inte längre nödvändig, även om kylkapaciteten är lägre än med ett luftkonditioneringssystem.

  Vilka fördelar har en luftkylare?

  Portabel luftkylare kan användas var som helst och kan snabbt flyttas från ett rum till ett annat. De är lättviktare och till skillnad från luftkonditioneringssystem är de enkla att transportera. Detta beror på att luftkylare inte har en kompressor och i huvudsak består av lätta material som plast. Avsaknaden av en kompressor är också ett stort plus när det gäller buller: portabel luftkylare är mycket tysta i drift och kan även användas på natten. Det är heller inga problem att använda luftkylare i hyreshus och hyreslägenheter. Ljudnivån är densamma som en normal fläkt eller är något högre om luftkylaren är utrustad med en väldigt kraftfull fläkt.

  En annan fördel är enhetens låga energiförbrukning. Ett luftkonditioneringssystem förbrukar mer än 1000 watt per timme, medan debästa luftkylare är minst tio gånger mer ekonomisk och dess energiförbrukning är ibland i nivå med en något starkare glödlampa. Det mest kraftfulla argumentet för att köpa en luftkylare är utan tvekan det låga priset, som ibland kan vara så lågt som två- eller tresiffrigt, medan ett luftkonditioneringssystem kräver en betydligt högre budget. Klarstein har de bästa luftkylaren

  En luftkylares specialfunktioner

  Luftkylare inomhus har några fantastiska egenskaper som ofta inte uppmärksammas nog vid första anblicken då de ibland nedsättande kallas för andra klassens luftkonditioneringsapparater. De är mer mångsidiga än vad det först verkar: fläkten kan ställas in i flera steg så att den önskade kyleffekten är enligt din önskan. Dessutom har de flesta luftkylare inomhus en uppvärmningsfunktion som gör det varmt och trevlig även på kalla dagar. Medan driftstiden för ett luftkonditioneringssystem är begränsat till sommarmånaderna kan en luftkylare av hög kvalitet användas året runt.

  Med kylpaket genererar fläkten en märkbar kylning, särskilt i små rum, medan stora rum bör kylas med luftkonditionering. Den portabel luftkylaren har ett sofistikerat filtersystem för att hålla luften i rummet ren. Pollen har ingen chans, så ett inköp en luftkylare lönar sig snabbt för allergiker.

  Specialfunktionen: luftkylare med jonisator

  Om du vill köpa en luftkylare bör du också överväga enheter med jonisator. Det är ett speciellt luftfilter som joniserar partiklar i luften, så kallade molekyler. Enheten genererar en stor mängd negativt laddade joner som har förmågan att binda skadliga ämnen och partiklar. Sammantaget blir luften renare och fri från föroreningar. En luftkylare med en jonisator förhindrar i huvudsak spridningen av svamp, kvalster, lukt och virus. Joniseringsfunktionen är mycket praktisk eftersom enheten genererar hög luftfuktighet som annars kan göra att mögel och svamp uuupstår. I genomsnitt släpps 20 000 till 200 000 negativt laddade joner ut per sekund. Du kan till och med lukta dig till renheten i luften eftersom luftkylaren med joniseringsteknologi också tar bort envis och möglig lukt, till exempel från källare eller förråd.

  På Klarstein kan du köpa de bästa luftkylaren till bra priser.

  Läs mer

Sidans topp