Innehållsförteckning


Håll igång de automatiska klockorna med en frekvensgivare

Ett automatiskt armbandsur är mycket iögonfallande på handleden som inte bara används av herrar som statussymbol. Om man äger en eller flera av dessa klockor leder det till ett problem. Kronometern måste hållas igång. Om klockan står still under en längre tid så kan klockans olja förhartsas. Med en frekvensgivare kan detta undvikas. Denna tekniska apparat förädlar armandsurets ädla design.

Hur fungerar en frekvensgivare?

Frekvensgivaren håller takten genom en konstant och regelbunden oscillerande mekanisk rörelse som under loppet av dagen absolverar ett antal räknade varv. Apparaten har en upptagningskammare för en eller två ur, som kan läggas på en sammetskudde och intar en fast position. Tack vare den långsamma och kontinuerliga rörelsen är urets olja alltid flytande och i rörelse. Dessutom får uret tillbaka sin kinetiska energi, vilket ansvarar för den kontinuerliga driften.

De kontinuerliga svängningarna i uret garanterar att uret fungerar i många år. Urets värde bibehålls.Särskilt kvalitetsmedvetna människor som äger flera automatiska armbandsur är intresserade av att köpa apparaten. Om dessa ur används växelvis kan uret som vilar fortfarande vara igång och kan vid senare tillfälle visa exakta klockslag.

Vilka för- och nackdelar har en frekvensgivare?

Fördelarna med automatiska armbandsur är självklara för kvalitetsmedvetna ur-älskare. Tack vare frekvensgivaren garanteras att armbandsuret visar exakt tid och bibehåller sitt värde. Uret skyddas mot yttre påverkan tack vare dess mjuka inre och säkra lagring. Många modeller har en glasskiva där man kan följa dess långsamma och kontinuerliga rörelse. Frekvensgivare av kända tillverkare som t.ex. Sindelfingen är designobjekt, som fångar uppmärksamheten.

Frekvensgivare har inga nackdelar. Den anses vara en kompromiss när det gäller att bära uret på handleden. Många ur-älskare låter sin klocka ligga kvar i frekvensgivaren och tar bara ut dem vid speciella tillfällen. Enheten av klocka och frekvensgivare är ofta dekorativa. De kan t.ex. placeras på skrivbordet på kontoret eller i vardagsrummet där de drar uppmärksamheten till sig.

Vad behöver man ta hänsyn till när man köper en modern frekvensgivare?

Några av de viktigaste kriterierna när det gäller att köpa rätt frekvensgivare är frekvensgivarens hastighet och antalet ur som kan läggas i frekvensgivaren. För privat bruk räcker det att köpa en frekvensgivare med en eller två kamrar för armbandsur. Inom yrket är stora frekvensgivare med tio, tolv eller ännu flera kammare idealiskt.

Dessa ur kan ställas ut i montrar. Man bör ta hänsyn till om frekvensgivaren ska ställas ut dekorativt eller användas till funktionella syften. Om frekvensgivaren ska ställas ut dekorativt bör man ta hänsyn till klassisk, ädel eller modern design så att den smälter in i rummets stil. Ett vanligt riktvärde när det gäller antalet rörelser är flera hundra varv per dag. Ur av högsta kvalitet visar upp kinetisk energi så att den felfria driften garanteras under flera år. Uret som ska köpas bör uppfylla detta riktvärde.

Man kan bland märkesmodeller välja mellan olika rörelseprogram. Detta är fördelaktigt för uret. Uret kan förhartsas om likadana rörelser utförs. Dessutom är det attraktivt att kunna betrakta olika långsamma rörelser. Sist men inte minst bör man ta hänsyn til motorns ljudstyrka. Alla modeller av högsta kvalitet är tystgående modeller.

Köp frekvensgivare av högsta kvalitet online

En frekvensgivare är ett modert stylat objekt och en praktisk detalj för alla som äger en automatisk klocka. Det finns en attraktivt urval av speciella frekvensgivar-apparater med attraktiva villkor. Det finns tillverkare med kända märkesnamn som t.ex. St.Gallen, Sindelfingen eller Senna. De har ett gott rykte.

Dess funktionella drift paras med attraktiva former och design. Om man kastar ett öga i denna kategori, upptäcker man snabbt vilka modeller som är relevanta för privat bruk och inom yrket. Säkerställ genom en passande frekvensgivare att uret visar exakt tid på kronometern även efter flera år.

Sidans topp