Takintegrerade köksfläktar

Innehållsförteckning


En takintegrerad köksfläkt är inte bara praktisk, utan även ett blickfång i ditt kök

En köksfläkt tillhör standardutrustningen i varje kök. Den suger upp och filtrerar ångan och fettet från matlagningen. Därmed förhindrar du att fettet fastnar på köksskåp och andra ytor och bildar en svårstädad, oljig hinna.

Dessutom suger köksfläkten tillsammans med ångan och fettet även upp matoset, som annars skulle stanna kvar i inomhusluften efter matlagningen. Särskilt vid långkok, stekning eller när du lagar rätter som luktar mycket, som till exempel fisk, skulle du inte vilja vara utan en välfungerande köksfläkt.

En frihängande köksfläkt är estetiskt särskilt tilltalande, eftersom den, precis som namnet antyder, kan installeras var som helst i köket. Den är därför särskilt populär ovanför köksöar och dominerar tillsammans med den fristående köksbänken kökets utseende. Hos Klarstein hittar du ett stort urval modeller, som är estetiskt tilltalande och som lyfter kökets utseende.

Bra att veta kring installationen av en köksö med frihängande köksfläkt

Tekniskt sett är den frihängande köksfläkten med återcirkulering en klassiker. Den filtrerar ångan genom ett fettfilter och den renade luften släpps ut i rummet igen. Därmed passar den bra i lägenheter. Med en frihängande köksfläkt med återcirkulering från Klarstein får du en effektiv fläkt som kan ställas in i flera lägen.

Särskilt praktiskt är en köksfläkt vars fettfilter du kan tvätta och återanvända, vilket är både miljö- och plånboksvänligt. Fettfiltret av aluminium kan utan problem tvättas i diskmaskin. Flera modeller levereras med med två eller tre fettfilter, så att du kan laga mat trots att ett filter håller på att rengöras.

Som alternativ till de frihängande köksfläkterna med återcirkulation hittar du hos Klarstein även modeller som fungerar med frånluft. Hos dessa modeller leds ångan och matoset ut från bostaden genom frånluftskanaler.

Den nya, takmonterad köksfläkt från Klarstein som blickfång i köket

Rund, fyrkantig, takintegrerad eller frihängande med återcirkulation eller frånluft: hos Klarstein hittar du köksfläkten som passar just din köksö och din inredningsstil. Även färgen kan du välja: hos flera modeller kan du välja mellan klassiskt vitt, glänsande silver eller lackat rostfritt stål i elegant svart och med reflekterande sidor.

Mycket elegant är exempelvis en frihängande fläktkåpa som, likt en taklampa, installeras i taket och som ser ut att sväva över köksbänken. Naturligtvis är alla modeller anpassbara i höjden, så att de passar just din arbetshöjd. Du kan välja mellan en rund design eller en fyrkantig fläktkåpa som passar en modern inredningsstil. Om du tycker om dem minimalistiska stilen, är en takintegrerad fläkt ett bra val.

Dessa platta modeller är mycket diskreta och kan installeras såväl som underhängd köksfläkt som direkt i taket. Vare sig du vill ha en fläkt som i färg och stil passar den övriga inredningen eller om du vill ha en fläktkåpa som sticker ut: valet är ditt! Sök i vårt stora sortiment och gör ditt kök till ett blickfång med en frihängande köksfläkt från Klarstein!

Sidans topp