Miniugnar

All-You-Can-Eat Double Oven Miniugn | med grillplatta | 42 liter | 2350 watt | rostfritt stål | 60-240 °C | timer
Miniugn med allt du kan äta 0 49 cm mini-bakugn
2.363,99 kr
Klarstein Masterchef 60 mini-ugn 60l 2000W 100-230 °C timer svart
Masterchef 60 mini-ugn 0 62,6 cm mini-bakugn
2.464,99 kr
Klarstein Masterchef 60 mini-ugn 60l 2000W 100-230 °C timer silver
Masterchef 60 mini-ugn 0 62,6 cm mini-bakugn
2.185,99 kr
Klarstein Masterchef 45 mini-ugn 45l 2000W 100-230 °C timer svart
Masterchef 45 mini-ugn 0 55,7 cm mini-bakugn
2.714,99 kr
Klarstein Masterchef 45 mini-ugn 45l 2000W 100-230 °C timer silver
Masterchef 45 mini-ugn 0 55,7 cm mini-bakugn
4.858,99 kr

Innehållsförteckning


Bänkspis - det ekonomiska alternativet från Klarstein

Värma frallor, baka pizza eller bara tina något - bänkspisen blir allt vanligare i svenska hushåll. Särskilt som ett utrymmesbesparande alternativ till den konventionella ugnen så ökar försäljningen av bänkspisar stadigt.

För vem passar en bänkspis?

Ganska enkelt! Speciellt om du bor i en storstad, kanske ditt kök inte alltid har möjlighet att rymma alla köksmaskiner. Studenter i synnerhet är medvetna om problemet med en liten lägenhet, där köket oftast är därefter. Detta betyder naturligtvis inte, att man inte kan njuta av hemlagade pizzor, varm mat eller upptining av djupfryst mat. Det finns en anledning till varför de flesta människor inte kan tänka sig vara utan en ugn – med en miniugn fungerar det även utan begränsningarna med litet utrymme i den dagliga beredningen av måltider. Men även stora familjer kan ha nytta av en liten version som ett komplement till den normalstora ugnen. För den som lagar mat inte bara för två eller tre personer om dagen, utan kanske måste fylla fyra eller fem magar, då är det perfekt att använda en miniugn, för att parallellt baka bröd eller pizza i en andra apparat eller parallellt förbereda tillagning med olika temperaturkrav.

Men det är inte bara privathushållen som får försäljningen att stiga. Företagare har också fått upp ögonen för detta, eftersom mindre företag utan kök inte får neka sina anställda möjligheten till en varm måltid till lunch. På så sätt har alla chansen att i förväg laga mat på kvällen och värma upp måltiden i en miniugn eller kan välja frysta produkter för den dagliga lunchen om det måste gå fort.

Vilka möjligheter har man med en miniugn?

Det behöver inte vara så stor skillnad jämfört den stora modellen, eftersom med tekniken kan de flesta modeller numera uppfylla en hel del önskemål. Oavsett om du bakar eller värmer måltider, tinar eller tillagar, grillar, steker eller rostar – beroende på modell och krav, så finns det nu ett stort urval av små kökshjälpare.

Med en liten ugn i Omnichef-serien, kan du inte bara baka en pizza härligt krispig på några minuter; även grillad kyckling eller anka tillagas också underbart gyllenbrun med den omkopplingsbara cirkulerande luft- och vridspettfunktionen utan några problem. I sortimentet ingår även modeller där vi har kokplatta med ugn, som är perfekta för små hushåll.

Alla fördelar i korthet med en liten ugn:

Å ena sidan finns det en stor miljöfördel med en bänkspis, eftersom energiförbrukningen minskar kraftigt, särskilt vid regelbunden användning. Endast ett litet område behöver värmas upp och därmed reduceras uppvärmningstiden. Resultat: kortare drifttid jämfört med vanlig ugn. Dessutom har vissa enheter en uppvärmningsfunktion, där den högsta temperaturen inte behöver nås och därmed sparas energi igen.

En lite ugn erbjuder naturligtvis en annan stark fördel, nämligen, som namnet antyder, så finns här en suverän platsbesparande effekt – oavsett om det är ett singelhushåll, kontorskök eller för att komplettera till den vanliga ugnen – dessa apparater får plats i vilket kök som helst! Funktionerna gör också skillnad, för som nämnts ovan, finns det en mängd olika funktioner för att ytterligare göra matlagningen roligare.

Vilken miniugn är rätt?

Innan man verkligen börjar fundera på om den framtida nya kökshjälpen ska hamna i varukorgen, måste man tänka efter i förväg vilka krav man verkligen har, då priset naturligtvis är anpassat till respektive krav. Viktigt är till exempel de korrekta måtten – hur mycket utrymme får enheten ta upp, så att den inte är för stor i slutändan? Finns det något färgkoncept i köket som måste uppfyllas, finns det generellt önskningsfärger eller kan det beslutas med magkänslan? Vilka är de obligatoriska kraven? – är det endast vissa kriterier som ska uppfyllas, som t ex bakningsfunktionen?

Då kanske en billigare enhet kommer att räcka, som inte har några ytterligare funktioner. I allmänhet bör prisramen anpassas till önskade funktioner, eftersom det alltid är viktigt att: förhållandet mellan pris och prestanda samt kvaliteten måste vara rätt! När man så bestämt sig, vad man verkligen behöver kan man börja söka under Klarstein. Hos oss kan du flere modeller av bänkspis men också finna en kokplatta med ugn.

Ha det så kul!

Läs mer

Sidans topp