Luftfuktare

VapoAir Opal Smart Luftfuktare | WiFi: styrning via Klarstein-appen | LED-skärm | 7 nebulisatornivåer | auto-, uppvärmnings-, hälso-, baby-, natt- och timerfunktion | jonisator | keramikfilter | aromdiffusor
VapoAir Opal Smart Luftfuktare luftfuktare Svart
1.379,99 kr
Klarstein VapoAir luftfuktare jonisator 350ml/h 5,5l tank aroma fjärrkontroll
VapoAir - Luftfuktare luftfuktare Svart
979,99 kr
Klarstein Monaco Digital ultraljud-luftbefuktare svart
Monaco - Luftfuktare Svart luftfuktare
951,99 kr
Klarstein VapoAir Opal luftfuktare LED screen fjärrkontroll svart/antracit
VapoAir Opal luftfuktare luftfuktare Svart
951,99 kr

Innehållsförteckning


Luftfuktare: För må-bra-klimat i varje rum

Luftfuktare kan användas när som helst på året när rumsluften är för torr. För låg luftfuktighet kan irritera slemhinnorna och gör så att huden torkar ut. Men hur fungerar de och var placerar man enheterna bäst?

När är det bäst att använda en luftfuktare?

På vintern kan uppvärmning av rummen orsaka obehagligt torr luft. På sommaren kan luftkonditionering minska luftfuktigheten. Ett må-bra-värde på luftfuktighet är mellan 40 och 60 procent. Sänks värdena kan det kännas obehagligt. Irriterade slemhinnor, torr hud och tårfyllda ögon är typiska konsekvenser av detta - samt en nedsättning av orken. För att förhindra detta obehag kan det vara praktiskt med en rumsfuktare. Detta är speciellt användbart när rummet inte kan ventileras regelbundet.

Hur fungerar en luftfuktare?

Funktionen beror på vilken typ av luftfuktare man väljer. Tänk på detta:
Dimma: Nebulisatorer eller ultraljuds-luftfuktare vibrerar vattnet, vilket gör att det delas i de finaste droppar som blir till dimma.
Avdunsta: Precis som vattnet avdunstar från en fuktig trasa när den omgivande luften är torr och tillräckligt varm, avdunstar även vätskan från denna typ av anordning. Det enklaste exemplet på detta är luftfuktare som är placerad direkt på värmaren.
Förånga: Förångning sker med hjälp av värme. Vattnet förångas från vätska till gasformigt i enheten och kan därmed återfukta luften.

Var placerar jag bäst luftfuktaren?

För att öka luftfuktigheten måste enheten också placeras på lämpligt sätt. Följande punkter måste iakttas:

  • placera inte enheten i närheten av uttag eller elektriska enheter
  • så hög position som möjligt och rikta in den mot mitten av rummet för att öka luftfuktigheten
  • ställ inte luftfuktarens utmatningsmunstycke i riktning mot en vägg.
Viktigt är att golvet runt den luftfuktaren är skyddat. Kakel och linoleum är okänsliga - men laminat, parkett och matta kan drabbas av fuktskador när de blir våta.Köpa, rengöra och underhålla en luftfuktare - vad ska man tänka på?

Om du vill ha nytta av en luftfuktare, bör du vara uppmärksam på några saker när du köper med tanke på rengöring och underhåll. Detta gäller:

  • Design för respektive rumsstorlek: Luftfuktaren med liten tank måste ständigt fyllas på i det 30 kvadratmeter stora rummet för att uppnå en betydande ökning av luftfuktigheten. Vilket innebär extra arbete.
  • Säkerhet: Enheten bör ha en (automatisk) avstängningsfunktion för att göra dess användning säker.
  • Rengöring: Även om destillerat vatten används och det är en högkvalitativ och modern enhet kan en beläggning relativt snabbt bildas. Kalk, pollen och bakterier kan också spridas i vattnet. Regelbunden och grundlig rengöring är viktig för säker och hälsosam användning.
  • Samordnad användning: För torr luft kan vara skadlig, men det kan för fuktig luft också vara. Därför bör du välja en enhet som stängs av automatiskt när lämplig fuktighet uppnås, eller så bör man använda en hygrometer för att mäta luftfuktigheten.

Om dessa punkter beaktas så kan, tack vare luftfuktaren, ett individuellt må-bra-klimat skapas i varje rum.

Klarstein erbjuder förutom luftfuktare även andra förstklassiga produkter och tillbehör på temat Modern Living, såsom våra nya inomhusträdgårdar eller våra snygga klockuppdragare.

Läs mer

Luftfuktare & luftrenare test

Sidans topp