Split luftkonditionering

Klarstein Koloss Inverter Split-ståklimatanläggning A 40000 BTU fjärrkontroll
Koloss - Luftkonditionering Vit Luftkonditionering
28.303,99 kr
Klarstein Windwaker Pro 18 klimatanläggning splitenhet 18000BTU A++ DC-inverter
Windwaker Pro 18 - Inverter split luftkonditionering Vit delad luftkonditionering
15.648,99 kr
Klarstein Windwaker B 9 Inverter Split klimatanläggning 9000 BTU + vit
Windwaker B 9 - Luftkonditionering Vit Luftkonditionering
7.601,99 kr
Klarstein Windwaker Pro 9 Inverter Split klimatanläggning 9000 BTU A++ vit
Windwaker Pro 9 - Luftkonditionering Vit Luftkonditionering
10.232,99 kr
Klarstein Windwaker Pro 24 klimatanläggning splitenhet 24000BTU A++ DC-inverter
Windwaker Pro 24 - Inverter split luftkonditionering Vit delad luftkonditionering
23.486,99 kr
Klarstein Ground Control 12 inverter split klimatanläggning splitenhet A++ vit
Ground Control 12 - Inverter split luftkonditionering Vit delad luftkonditionering
11.269,99 kr
Klarstein Windwaker Supreme 9000 Inverter Split-luftkonditionering 9000BTU 2,6/2,8kW RC
Windwaker Supreme 9000 - Inverter split luftkonditionering Vit delad luftkonditionering
11.532,99 kr
Klarstein Windwaker Pro 12 Inverter Split klimatanläggning 12000 BTU A++ vit
Windwaker Pro 12 - Luftkonditionering Vit Luftkonditionering
8.965,99 kr
Klarstein Windwaker B 12 Inverter Split klimatanläggning 12000 BTU A++ fjärrkont
Windwaker B 12 - Luftkonditionering Vit Luftkonditionering
8.185,99 kr

Delad luftkonditionering - effektiv för uppfriskning i hemmet

För många är en luftkonditionering oumbärligt när termometern utlovar tropiska temperaturer i centraleuropeiska klimat. För att nedkylningen ska gå snabbt är moderna delade luftkonditioneringar det perfekta valet. Följande information sammanfattar hur delade luftkonditioneringar fungerar och varför det lönar sig att köpa en.

Vad är en delad luftkonditionering?

Luftkonditionering med delat system är en delad anläggning som binder samman två terminaler. Den kombinerar luftkonditioneringens utomhusenhet med inomhusenheten. En kylmedelsledning kopplar ihop de båda delarna. Luftkonditioneringen som inomhusenhet tar upp rummets fuktiga, varma luft till den delade klimatanläggningen och kyler ned med hjälp av avdunstning. Från denna process kommer kondens, som leds genom en kondensslang. Luften transporteras utåt genom matningsledningar. Luftkonditioneringen som inomhusenhet för sedan tillbaka den kylda luften till rummet. En kylmedelsledning transporterar kylmedlet till utomhusenheten. En kompressor skapar slutligen nedkylning. Den fria varma luften transporteras bort via utomhusenheten. Det delade systemet gör att luften bearbetas utanför rummet.

Vilka fördelar har en delad luftkonditionering?

Delade luftkonditioneringar har fördelen att inomhustemperaturen snabbt kyls ned och att ett behagligt inomhusklimat skapas. De är mycket tystlåtna, effektiva och kan anpassas individuellt. Dessutom kan flera inomhusenheter kombineras med bara en utomhusenhet. Utöver det kan de även placeras på ett platssparande sätt. Eftersom den inbyggda kompressorn är flexibel i sin energiförbrukning behöver enheten inte drivas i full belastning. Önskad temperatur kan nås med en bråkdel av den maximala effekten och hållas på en konstant nivå. En delad luftkonditionering är en tredjedel snabbare än vad som krävs för att nå den önskade inomhustemperaturen. Dessutom är det inte nödvändigt att fylla på med kylmedel när den är i normal drift. Delade luftkonditioneringar kan kyla ned en hel lägenhet eller ett helt hus. En förutsättning för detta är dock att det handlar om små objekt och kraftfulla enheter. Om den delade luftkonditioneringen underhålls regelbundet och inte används i kontinuerlig drift har den en lång livslängd.

Kan en delad enhet även användas för uppvärmning?

Om du bestämmer dig för att köpa en delad luftkonditionering kan du få ca 60 % högre värmeeffekt än hos enheter med konstant kompression. Med delade luftkonditioneringar fördelas luften på ett bättre sätt än konventionella värmeelement. Delade luftkonditioneringar arbetar även på ett mycket renligt sätt.

För vilka användningsområden passar delade luftkonditioneringar?

Förutom användningen i privata bostäder är delade luftkonditioneringar även utmärkta för varma kontor. Men delade luftkonditioneringar ger även behaglig svalka till läkarmottagningar, terapeutiska kliniker, offentliga institutioner och myndigheter. Delade luftkonditioneringar kan användas privat såväl som industriellt och skapar härlig uppfriskning.

Köp kraftfulla delade luftkonditioneringar

Vi erbjuder dig ett urval av kraftfulla delade luftkonditioneringar i tidlös design. De har en hög energiklass, arbetar pålitligt och skapar ett behagligt inomhusklimat på nolltid. Beställ din delade luftkonditionering nu och få en uppfriskningskick med Klarstein!

Läs mer

Sidans topp