Sous vide & Slow cooker - Till punkt och pricka

Upplev en ny sorts matlagning med sous vide cooker och slow cooker

En sous vide stick ger rätt temperatur till vattnet i alla passande kokkärl Viktigt för ett bra resultat: Denna temperatur hålls konstant under hela tiden. På så sätt får du optimala resultat som du enkelt kan upprepa. Om du vill köpa en sous vide cooker har vi ett stort urval att välja bland.

Hur är det nu?

Det är enkelt att tillaga biffar, eller? In i pannan och sedan in i ugnen. Klart. Det finns bättre och mer skonsamma sätt att göra det på. Vad sägs om att tillaga dina biffar sous vide? De läggs först i vattenbad och sedan steks de kort i en het stekpanna för att få en perfekt, smal skorpa. Med sous vide-tekniken tillagas köttet på den perfekta temperaturen. I stekpannan utvecklas den underbara, rostade smaken. Men det såklart inte bara biffar som kan tillagas sous vide. Även grönsaker kan marineras i vakuumpåsen och tillagas helt omgivna av de läckra kryddorna. Resultatet blir knapriga, smakrika och läckra grönsaker. Pröva själv!

Är du inte säker om du vill köpa en sous vide cooker eller en slow cooker?

En slow cooker kombinerar skonsam tillagning med hög säkerhet, så att det i princip är omöjligt att livsmedlen bränns. Din mat tillagas nästan helt av sig självt. Innerkärlet av robust keramik värms upp av enheten som innehåller ett värmeelement. Den jämna värmefördelningen säkerställer att maten värms upp fullständigt. En bolognese från den här gourmet-maskinen får en ojämförligt djup smak, eftersom köttet bräseras till perfektion. Allt blir riktigt saftigt och mört. Och tack vare den praktiska varmhållningsfunktionen är slow cookern perfekt för att användas hela kvällen på nästa fest.

Ångkokare - Kökets höjdpunkt

Det är välkänt att ångkokning är det mest skonsamma sättet att tillaga mat på. Hur annars ska man bevara så många nyttiga ämnen och så mycket fantastisk smak? Den här metoden har använts i flera hundra år, speciellt i fjärran östern. Den gör att framför allt B- och C-vitaminer, men även mineraler, bevaras i maten. Vi erbjuder två olika typer av ångkokare, som båda utökar din matlagningsrepertoar.

Den klassiska ångkokaren är en kompakt bordsenheten med stapelbara hyllor på insidan. Hyllorna är försedda med hål och släpper igenom ångan. Det är inte bara grönsaker som kan tillagas på detta effektiva, skonsamma sätt. Även kött, fisk och kan fungererar utmärkt att ångkokas. Häll bara i vatten i tanken, ställ in önskad koktid på timern och allt är klart. Du har hela tiden koll på tillagningsprocessen.

Ångugnen är en inbyggnadsenhet. Det stora tillagningsutrymmet gör att du kan tillaga hela menyer på samma gång. Dessutom kan ångugnen även användas för "normal" bakning. Du kan välja bland konvektion, över- och undervärme. Med vår VaporChef kan du även välja en kombination av grillning och ångkokning. Här blir till och med varmluftsfritösen utklassad! Den exakta temperaturjusteringen kan även användas för att tina djupfrysta livsmedel. Och om du velat prova på fermentering, har du chansen nu. Naturligtvis finns även ett specifikt rengöringsprogram till hands.

Läs mer:

Vitvaror, Köksapparater, Värmare, Luftkonditionering, Luftkvalitet, Utomhusgrillar, Riskokare

Sidans topp