Innehållsförteckning


Slowjuicer ger nypressade juicer från egen produktion

Med Slowjuicers och saftpress kan färska, läckra och hälsosamma juicer lätt pressas i ditt eget kök. Vitaminkicken på morgonen eller den extra portionen av livsviktiga ämnen kan enkelt göras välsmakande för barn.

Vilka typer av juicepressar finns det?

När det gäller juicepressar finns en skillnad i hur man får ut saften. I grund och botten görs detta på tre sätt:

 • 1. Pressning: Frukt och grönsaker blir juice med ett tryck. Detta kan dock bli svårt med hårdare varor.

 • 2. Centrifugering: Frukt och grönsaker krossas först i enheten, t ex med ett rivjärn. Saften extraheras sedan från ingredienserna genom att centrifugeras.

 • 3. Ångning: Skalen på frukten eller grönsakerna brister i ångan från varmvatten så att saften kan rinna ut.

 • Dessutom är Slowjuicers - oftast främst pressarna - fortfarande särskiljande beroende på om de är elektriska eller handdrivna. Fördelen med slowjuicers med motor är att ingen muskelstyrka krävs för slungning eller pressning. Som ett resultat kan även större mängder juice produceras utan problem med en saftmaja, eftersom enheten gör nästan allt arbete.

  Fördelen med de manuellt drivna modellerna är att de är mycket tystgående och inte har några elkostnader, eftersom ingen ström krävs vid användning. Dessutom kan de också användas överallt där det inte finns något eluttag. Även när du campar finns det ingen anledning att avstå från den färskpressade saften.

  Köpa juicepress - vad ska man tänka på?

  När man väljer och fattar ett köpbeslut är det framför allt viktigt att veta vilka frukter och grönsaker som ska göras juice av. Beroende på typ och funktion, t ex juicepressen som är mycket bra för citrusfrukter, men inte för hård-skalade frukter och grönsaker. Andra pressar kan också göra juice av örter och nötter.

  Om du vill bearbeta äpplen och körsbär från din egen trädgård till juice i stora mängder, bör du köpa en saftmaja. För kallpressad juice är saftpressen ett bättre val.

  Förutom typ av slowjuicers, bör man också tänka på den möjliga volymen av pressmaterial och juice samt enhetens el-förbrukning. Om man pressar juice dagligen, bör el-konsumtionen vara så låg som möjligt. Denna faktor är mindre avgörande för enheter som gör juice med ånga, om de används mindre ofta. Som en sista punkt för köpbeslutet bör man även tänka på enhetens funktion och ljudnivå.

  Oavsett val har vi prisvärda slowjuicers, med hög kvalitet och omfattande val för varje behov och varje önskan

  Läs mer

Sidans topp